18/4/20

Παρέμβαση Γ. Μουλκιώτη για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ 97,5 - Ο Βουλευτής Βοιωτίας Γεώργιος Μουλκιώτης ...
Στη Βουλή έφερε το ζήτημα του τραγικού εργατικού ατυχήματος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων - Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, καταθέτοντας ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων,  προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Τουρισμού και Οικονομικών, με συνυπογράφοντες τον Τομεάρχη Τουρισμού - Βουλευτή Κιλκίς  Γιώργο Φραγγίδη και τον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι το τραγικό συμβάν, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου, έχει προκαλέσει θλίψη στη τοπική κοινωνία αλλά και αναστάτωση, ανησυχία και πολλά  ερωτηματικά για τις συνθήκες που επισυνέβη,  στο πολυσύχναστο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους,  να προβούν σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου αφ΄ ενός μεν να διαλευκανθούν οι συνθήκες του θανατηφόρου ατυχήματος κατά την εκτέλεση  εργασιών, αφ’ ετέρου δε να απαντήσουν, εάν προβλέπονταν και τηρούνταν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, εάν είχαν πραγματοποιηθεί επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν για το ατύχημα,  που στοίχισε τη ζωή του συμπολίτη μας. Τέλος, ζητά να κατατεθούν σειρά συγκεκριμένων εγγράφων, από τα οποία θα προκύψει εάν τηρούνταν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου