14/4/20

Έναρξη διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι του Συλλόγου μας και της Αστρονομίας, με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του πρώτου κύκλου μαθημάτων που πραγματοποιούμε με τίτλο «Εισαγωγή στην Αστρονομία». Ο πρώτος αυτός εισαγωγικός κύκλος απευθύνεται κυρίως σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο αλλά και σε όσους εμπειρότερους επιθυμούν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά, εναρμονισμένα με τις επιταγές των συνθηκών και με την πολύτιμη βοήθεια που μας παρέχει η τεχνολογία. Επίσης θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο ώστε να μπορείτε όλοι να είστε συμμετέχοντες σε αυτά και όχι απλά θεατές, εκφράζοντας απορίες και σκέψεις. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, πέρα από το να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής στο link που επισυνάπτεται παρακάτω, είναι να εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο (συστήνουμε βέβαια Η/Υ) την εφαρμογή ZOOM Cloud Meetings (για PC κατεβάστε από εδώ: https://zoom.us/download ).

Είναι σίγουρα μια φιλόδοξη προσπάθεια η οποία προκύπτει από τη θέλησή μας να συνεχίσουμε την επικοινωνία μαζί σας και τη διάδοση της Αστρονομίας. Ελπίζουμε να στηρίξετε το εγχείρημά μας και να συμμετάσχετε σε αυτό!
Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τον εγκλεισμό μας στο σπίτι ώστε να κάνουμε κάτι δημιουργικό και εποικοδομητικό!
Τα διαδικτυακά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 25 Απριλίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 19:00.
Επίσης σας ενημερώνουμε πως το πρόγραμμα των 4 πρώτων μαθημάτων διαμορφώνεται ως εξής:
1) Αστερισμοί & νυχτερινός ουρανός (25/4)
2) Ουράνια σφαίρα & κινήσεις άστρων (2/5)
3) Κινήσεις Ήλιου & εποχές (9/5)
4) Κινήσεις Σελήνης & πλανητών (16/5)
Εισηγητές: Λιώρης Παναγιώτης, Λέτης Σταύρος, Φυσικοί και μέλη ΔΣ του ΣΕΑΒ
Τα μαθήματα είναι φυσικά ανοιχτά σε όλους αλλά για τεχνικούς λόγους θα θέλαμε, όσοι ενδιαφέρεστε, να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας: https://forms.gle/R76fC2zDL3znPkUn9 . Έτσι θα μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί μας και να σας στέλνουμε τις προσκλήσεις των μαθημάτων και ότι άλλο χρειαστεί.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση  μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους:
email: viotiaastronomy@hotmail.com
τηλέφωνο: 6983233996 (Σταμάτης Καλαμιώτης)

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου