10/7/18

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις, υποτονική η κίνηση τις πρώτες ημέρες

Κλειστά τα καταστήματα στη Λιβαδειά την Κυριακή, 15 Ιουλίου.
Για τις θερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή, 31 Αυγούστου ενημερώνουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Λιβαδειάς και Θήβας.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».  Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.
Να σημειωθεί ότι σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο.
«Με την ελπίδα για θετικά αποτελέσματα στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων, ευχόμαστε σε όλους καλές δουλειές», τονίζει ο Ε.Σ. Λιβαδειάς ενώ υπενθυμίζει ότι την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων που σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά στη Λιβαδειά θα παραμείνουν κλειστά.
Γεγονός είναι πάντως ότι με την έναρξη των εκπτώσεων η κίνηση ήταν υποτονική ωστόσο οι έμποροι αισιοδοξούν οτι οι καταναλωτές μετά την πρώτη έρευνα αγοράς θα βγουν για τα ψώνια του καλοκαιριού και θα στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα που διαθέτουν καλή ποιότητα προϊόντων σε πολύ προσιτές τιμές.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου