25/10/17

Τον προστάτης της Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε και στη Λιβαδειά η Αστυνομία



Η Ελληνική Αστυνομία γιόρτασε στις 20 Οκτωβρίου την «Ημέρα Της Αστυνομίας», μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Η «Ημέρα Της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.
Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, σε όλη την Ελλάδα.
Στη Λιβαδειά την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας το πρωί παρουσία αστυνομικών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αναμφίβολα, η ημέρα αυτή, η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Μνήμης του Προστάτη της Αγίου Αρτεμίου συμπυκνώνει, οριοθετεί, εξιδανικεύει και νοηματοδοτεί, σ’ ένα επίπεδο υψηλού συμβολισμού, την ιδανική σχέση μεταξύ Πολιτείας-Αστυνομίας-Κοινωνίας. Μια σχέση αμοιβαία και συμπαγή, η οποία καθημερινά ενισχύεται και ανατροφοδοτείται από την αδιάλειπτη προσπάθεια και το έργο του προσωπικού του Σώματος αλλά και από την ανταποδοτική έκφραση της Πολιτείας και των πολιτών προς την Ελληνική Αστυνομία, για τη σημαντική εθνική και κοινωνική της προσφορά.».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Μιχάλης Τσάτσης δήλωσε σχετικά: «Γιορτάζει η Ελληνική Αστυνομία και εδώ στον Μητροπολιτικό Ναό τιμούμε την μνήμη του Προστάτη της Αγίου Αρτεμίου. Η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας εύχεται χρόνια πολλά σε όλους τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους και παράλληλα τονίζει ότι είναι πάντα παρών για την ασφάλεια των πολιτών».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Ζαχαρίας Καρακώστας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Γιορτάζει σήμερα η ελληνική αστυνομία και ο προστάτης της, μεγαλομάρτυράς Άγιος Αρτέμιος. Η ΕΑΥ Βοιωτίας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους χρόνια πολλά με υγεία. Η χάρη του Αγίου Αρτεμίου να τους προστατεύει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους».
Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Σώμα στη Βοιωτία επεσήμανε ότι σε αστυνομικό προσωπικό ανέρχεται σε περίπου 30% γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της ΕΛΑΣ στο νομό ενώ σημαντικές είναι και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό.
«Παρόλ΄ αυτά οι συνάδελφοι υπερβάλλουν εαυτούς και κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Βοιωτίας καταπολεμώντας το έγκλημα με κάθε δυνατό τρόπο. Από κει και πέρα έχουμε απευθυνθεί στους αρμόδιους φόρους και ζητάμε την άμεση ενίσχυση» υπογράμμισε ο κ. Καρακώστας και κατέληξε: «Οι μνημονιακοί καιροί αγγίζουν και την αστυνομία και αυτό δημιουργεί σειρά προβλημάτων σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων».
Τέλος ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας ευχήθηκε σε όλους τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους «υγεία, δύναμη και σύνεση στην άσκηση των καθηκόντων τους».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου