13/9/16

Με λαμπρότητα ο Ορχομενός γιόρτασε την επέτειο του θαύματος (video – φωτο)

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ο Ορχομενός παρουσία εκπροσώπων των αρχών και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχής γιόρτασε την επέτειο του θαύματος της Παναγίας που στην κατοχή έσωσε την πόλη καθηλώνοντας τα γερμανικά τανκς.
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1943 λίγο πριν τα γερμανικά ερπυστριοφόρα εισβάλουν στον Ορχομενό μια γυναικεία μορφή που αποδόθηκε στην Παναγία εμφανίστηκε και με το χέρι σηκωμένο σε απαγορευτική στάση τα καθήλωσε και διέσωσε την πόλη από την καταστροφή.

orxo2Σήμερα το πρωί στον ιερό ναό της Παναγίας Σκριπούς χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου εψάλη δοξολογία και ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας μέχρι το σημείο που εμφανίστηκε η Μεγαλόχαρη και ακινητοποίησε τα ναζιστικά στρατεύματα.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις έκανε γνωστό οτι τις επόμενες ημέρες προχωρά η πρώτη ένταξη στο ΕΣΠΑ για τα έργα που αφορούν στην δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου και την ενοποίηση του χώρου που βρίσκονται ο θολωτός τάφος, το αρχαίο θέατρο και ο ναός της Παναγίας της Σκριπούς.
orxo3orxo4orxo5orxo6orxo7

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου