27/9/16

Από τη σύγχρονη νανοτεχνολογία στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το  1ο πανελλήνιο επιστημονικό συμπόσιο χειρουργικής ογκολογίας πστην Λιβαδειά από την Παρασκευή 16 έως και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2016, με θέμα «Από τη σύγχρονη νανοτεχνολογία στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία».


x1Την πολύ σημαντική και υψηλού επιπέδου επιστημονική εκδήλωση διοργάνωσε η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία με την συμμετοχή επιστημονικών εταιρειών χειρουργικού ενδιαφέροντος, παράλληλα είχε την στήριξη της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και της Π.Ε. Βοιωτίας καθώς και του Δήμου Λεβαδέων ενώ  παραβρέθηκαν επιστημονικοί και θεσμικοί φορείς καθώς και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στην αίθουσα του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας με κύρια ομιλήτρια την Πρόεδρο του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Στέλλα Ταπανλή παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου εκπροσώπων των τοπικών αρχώ, συλλόγων φορέων και πλήθους πολιτών ενώ συνεχίστηκε με ομιλίες και στο συνεδριακό κέντρο «Χ. Παλαιολόγος» στις πηγές της Κρύας.
Η θεματολογία του συνεδρίου ήταν πλούσια, επίκαιρη και παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Ιωάννης Μπράμης κατά την έναρξη του Συμποσίου μίλησε για αυτό το πρώτο Πανελλήνιο  εγχείρημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση του «πολέμου» τονίζοντας ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.
«Προχωρήσαμε στην διεξαγωγή του συνεδρίου προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, γνώμες, να δούμε που βρίσκεται σήμερα η εξέλιξη της ελληνικής χειρουργικής. Πρέπει ο κόσμος να ξέρει ότι ο σκληρότερος εχθρός του ανθρώπου που είναι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Έχουμε κερδίσει πολλές μάχες. Αν ο κόσμος σταθεί δίπλα μας, μας ακούσει και μας εμπιστευτεί θα κερδίσουμε και τον πόλεμο. Η σύγχρονη βιολογία και τεχνολογία έχει αυξήσει τόσο πολύ την πιθανότητα να νικήσουμε τον καρκίνο που πραγματικά πρέπει να αισιοδοξούμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπράμης.
«Προσπαθούμε να κάνουμε το νομό μας πόλο έλξης σημαντικών γεγονότων. Στόχος της περιφερειακής αρχής του Κώστα Μπακογιάννη είναι η Στερεά Ελλάδα να φιλοξενεί όσο το δυνατό περισσότερες και ουσιαστικότερες διοργανώσεις. Μια από αυτές είναι και το συγκεκριμένο Συμπόσιο. Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας συνδιοργάνωσε με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία ένα μεγάλο επιστημονικό γεγονός και σήμερα πραγματοποιεί την έναρξή του εδώ στην αίθουσα του Διοικητηρίου, αποδεικνύοντας ότι είναι παρούσα στις επιστημονικές προκλήσεις», σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.
Και κατέληξε: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο, Καθηγητή, κ. Μπράμη, την Αντικαρκινική Εταιρεία και την Πρόεδρό της, κ. Ταπανλή, τους καθηγητές της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και τον γιατρό και Αντιπεριφερειάρχη μας, Γιάννη Ταγκαλέγκα που χειρίστηκε το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης. Εύχομαι οι επιστημονικές συζητήσεις και αναζητήσεις τους να συμβάλλουν στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου».
H Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου καλωσόρισε τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και το κοινό «στην πόλη των Νερών, τη Λιβαδειά», επεσήμανε την σπουδαιότητα του συνεδρίου, αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που αναπτύσσει ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων οι οποίες αφορούν στην κοινωνική προστασία και την παροχή υπηρεσιών υγείας και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Υγεία σε όλες τις εποχές και από όλους τους πολιτισμούς θεωρήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας πλήρους και ευτυχισμένης ζωής. Άλλωστε η σημασία που είχε η υγεία του σώματος και του πνεύματος για τους αρχαίους Έλληνες φαίνεται πολύ καθαρά στην ελληνική μυθολογία, όπου η Υγεία θεοποιήθηκε και αποτελούσε θεότητα».



x2x3x4x5x6

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου