27/9/16

«Πλημμύρισε» η Κρύα από αυτοκίνητα αντίκες

Την ευκαιρία να δουν από κοντά, να «χαζέψουν» και να θυμηθούν τα ιστορικά αυτοκίνητα ηλικίας 30 έως 90 ετών είχαν όσοι παραβρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στις Πηγές της Κρύας.

ant1Συγκεκριμένα, στην πόλη της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του 45ου Διεθνούς Ράλλυ «Φίλοι του Παλιού Αυτοκινήτου».
Μια διοργάνωση που γίνεται κάθε χρόνο με συμμετοχές από Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Αυστρία, Τουρκία και είναι υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου FIVA .
Η διαδρομή που ακολούθησαν τα ιστορικά αυτοκίνητα είχαν προορισμό την Ναύπακτο, όπου θα ήτανκαι το σημείο εκκίνησης για τα πληρώματα από την Ευρώπη, την Πάτρα και την Β. Ελλάδα. Η πορεία τους συνεχίστηκε προς το Μεσολόγγι με σημείο τερματισμιού στη Λευκάδα.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν και δικές μας περιοχές , όπως το Κυριάκι, το Δίστομο, την Αντίκυρα, την Δεσφίνα, την Ιτέα και το Γαλαξίδι.
«Στόχος μας να περάσουν καλά οι διαγωνιζόμενοι και να δείξουμε τι καλά αυτοκίνητα συντηρούν άνθρωποι με μεράκι στον τόπο τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπέρης Παπάζογλου, μέλος του ΔΣ των ΦΙΛΠΑ, επισημαίνοντας ότι η επιθυμία τους είναι να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στον μηχανοκίνητο πολιτισμό.
Την εκκίνηση έδωσε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, στην οποία απονεμήθηκε και τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο των ΦΙΛΠΑ κ. Βερναδάκη ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να απονήμει αναμνηστικό και στον Διοικητή της Τροχαία Λιβαδειάς Κωνσταντίνο Τοπάλη.
«Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη και για τον Δήμο να δοθεί η εκκίνηση του 45ου διεθνούς ράλλυ ΦΙΛΠΑ από την πόλη της Λιβαδειάς και συγκεκριμένα από την Κρύα» δήλωσε η κ. Πούλου και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες «Καλή διασκέδαση και καλό δρόμο».
ant2ant3ant4

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου